In de buurt

Behalve de zon heeft de streek voor iedereen wel iets te bieden, voor de natuurliefhebber (de Cevennes, de Cascades de Sautadet, de grotten,…), de sportieve recreatieveling (wandelen, tennis, paardrijden, fietsen, kanovaren,…), de gastronoom, de wijnliefhebber (routes des vins), de cultuurliefhebber,… Hierna slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden:

Image placeholder

UZES

Zetel van het hertogdom l’Uzège met zijn kathedraal Saint-Théodorit, Tour Fenestrelle, paleis van de Duc d’Uzès, Place aux Herbes met fontein (markt op woensdag en zaterdag), platanenlaan en Haribo-museum.

19 km
www.destinationpupg.com

Image placeholder

PONT DU GARD

49 meter hoge en 275 meter lange brug uit de eerste eeuw na Christus, onderdeel van de Romeinse aquaduct die het water van Uzès naar Nîmes moest voeren; permanente tentoonstelling.

18 km
www.pontdugard.fr

Image placeholder

ORANGE

Romeinse stad die verbonden is met het Huis Oranje-Nassau en twee monumenten op de UNESCO-Werelderfgoedlijst heeft (het antieke theater en de triomfboog).

30 km
www.orange-tourisme.fr

Image placeholder

AVIGNON

Ooit de stad waar de pausen resideerden met onder andere zijn Palais des Papes, de Pont Saint-Bénézet (Pont d’Avignon), Place de l’Horloge met traditionele paardenmolen, het wereldberoemde Festival en winkelmogelijkheden.

33 km
www.avignon-tourisme.com

Image placeholder

NÎMES

Stad die herinnert aan de Romeinse oudheid (o.a. Arena, Maison Carrée, Temple de Diane, Musée de la Romanité) waar in Les Halles gastronomische specialiteiten van de streek aangeboden worden en waar de winkelliefhebber aan zijn trekken komt.

39 km
www.nimes-tourisme.com